Силовики спільно з владою почали роботу над відновленням ракетної захисту країни.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в ході презентації Стратегії національної безпеки.

"Основна увага приділяється відновленню ракетного щита України. Така робота здійснюється без порушення наших міжнародних зобов'язань", - сказав Турчинов.

Секретар РНБО не став уточнювати деталі роботи над оборонним комплексом, але додав, що паралельно розробляється система аерокосмічної розвідки.

"Складається ефективна система, яка дозволяє нам практично в онлайн-режимі переглядати ті компоненти території, які цікавлять наших військових, розвідників, а в мирний час буде цікавити і народне господарство. Аерокосмічна розвідка це серйозний напрямок, над яким ми працюємо", - сказав Турчинов.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

До речі, в листопаді минулого року повідомлялося, що в Херсонській області ведуться роботи по встановленню зенітно-ракетних комплексів. Такі заходи вживаються, щоб забезпечити захист південних кордонів материкової України від анексованого Криму, де Росія погрожує розмістити ядерну зброю.

Секретар РНБО одразу продемонстрував журналістам онлайн-включення з КПП на 5 транспортних коридорах в зоні АТО.