Геологорозвідувальна компанія UK Oil and Gas Investments (UKOG) оприлюднила попередні розрахунки запасів родовища нафти. Його виявили неподалік від Лондона.

Загальні видобувні запаси родовища становлять близько 8,6 млрд. барелів. Це відповідає приблизно 20% всієї нафти, яку видобули з родовищ в Північному морі за останні 40 років.

Про це повідомляє The Telegraph.

Родовище знаходиться в 50 км від Лондона, неподалік від аеропорту Гатвік. Його загальні запаси оцінюються в 50-100 млрд барелів. Нафтоносні формації знаходяться на глибині близько 800 і 900 м.

При поточній ціни на нафту 58 дол. за барель, загальна вартість родовища становитиме близько 500 млрд дол. Це найбільше сухопутне родовище, яке відкрили у Великобританії за останні 30 років.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Після оприлюднення цих даних акції компанії UKOG одразу підскочили в три рази.

Виконавчий директор компанії Стівен Сандерсон уточнив, що сама нафтоносна провінція під Лондоном відома вже давно. Її ще називають "британським Далласом". Однак його компанія вперше за 30 років пробурила в цьому районі досить глибокі свердловини, також відкриттю сприяли новітні технології обробки даних. Разом ці чинники дозволили докорінно переглянути оцінку щільності запасів - з 7,7 млн ​​до 61 млн барелів на квадратну милю.