Виконуючий обов'язки голови правління "Укрнафти" Олексій Кущ надіслав офіційне повідомлення "Нафтогазу" в якому йдетьсь про відмову виплачувати дивіденди. Їхній обсяг за три роки становить 1,8 млрд. гривень.

Цей документ оприлюднив нардеп від БПП Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

У документі Кущ заявляє, що компанія не виплачуватиме дивіденди за період 2011-13 роки. Причиною відмови стало безпідставне, на його думку, привласнення у 2008 році "Нафтогазом" газу "Укрнафти" на суму більш ніж 2,6 млрд. гривень.

У зв'язку з цим в.о голови оголосив про взаємозарахування боргів та вважає, що "Укрнафта" нічого не винна "Нафтогазу". Борг останнього зменшується на суму 1,8 мільярда та становить 887 млн. гривень.

Як відомо, Кущ є представником інтересів групи "Приват" олігарха Ігоря Коломойського в "Укрнафті".

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

В березні Коломойський також особисто заявляв, що "Укрнафта" не збирається виплачувати дивіденди через борг "Нафтогазу" за вилучений газ.

Держава володіє в "Укрнафті" становить 50% + одна акцією.