Спікер Генштабу Збройних сил Олексій Мазепа спростував інформацію про використання фосфорних боєприпасів терористами в Пісках.

Раніше на сторінці батальйону "Крим" у Fаcebook з'явилося повідомлення про те, що в районі аеропорту Донецька сепаратисти атакували бійців і застосували для цього фосфорні боєприпаси. У результаті вибухів снарядів,за повідомленням солдат, загорілися будинки.

Мазепа уточнив, що в районі донецького аеропорту на даний момент дислокуються тільки підрозділи Збройних сил України, бійців батальйону "Крим" там немає. Інформацію, яку поширили солдати батальйону, в Генштабі назвали "фейком", який спрямований на дестабілізацію ситуації на сході країни.

Читайте по темі: З'явилося відео нічного обстрілу Донецька "фосфором"

Фосфорні боєприпаси відносяться до заборонених видів зброї.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Спеціальна місія ОБСЄ фіксувала обстріли в районі Донецька в неділю з 9:35 до 15:00. Експерти зареєстрували 1166 вибухів, викликаних, головним чином, артилерійськими і мінометними снарядами.