Сьогодні, до Дня пам'яток історії та культури, урочисто відкриють дзвіницю Успенського собору.

Про це повідомляє Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник.

Реставрація Лаврської дзвіниці тривала майже 5 років і тепер всі бажаючі зможуть піднятися на донедавна вищу оглядову точку столиці. Відновлювати її почали у зв'язку з аварійним станом дзвіниці. В ході робіт було укріплено цегляну кладку колон і карнизів, підсилено металеві балки третього ярусу, відреставровано хрест дзвіниці, відновлено ікони на барабані дзвіниці, керамічні капітелі, аттик, вінцевий карниз.

Дзвіниця Успенського собору – пам'ятка архітектури XVIII століття. Її будували впродовж 14 років за проектом архітектора та інженера Йоганна Готфріда Шеделя. Висота вежі - 96,52 м. У серпні минулого року на третій ярус дзвіниці підняли та встановили 7-тонний дзвін "Всіх святих".

Для того, щоб піднятись на вежу та насолодитися чудовою панорамою з висоти пташиного польоту треба подолати 374 сходинки.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще