Терористи наносять на військову техніку розпізнавальні знаки, котрі видно з повітря. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер Юрій Кас'янов.

У Горлівці, яка окупована сепаратистами, помічені бойові машини противника з намальованими на них хрестами.

Російські військові постійно застосовують вертольоти під час навчань на кордоні з Україною. Кас'янов припускає, що терористи маркують техніку, щоб не потрапити під обстріл авіацією.

Також, в Стаханові з'явилися вантажівки, на кабінах яких білі квадрати, помітні зверху. Раніше військові відзначали, що почастішали випадки, коли сепаратисти атакують свої ж підрозділи. Ймовірно, нові розпізнавальні знаки повинні вирішити проблему.

Читайте також: Сепаратисти атакують бійців АТО танками і піхотою

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Нагадаємо, що в жовтні 2014 РНБО повідомляла про те, що бойовики почали наносити розпізнавальні знаки ЗСУ на свою техніку. На одному з підприємств Луганська терористи замовили виготовлення військових шевронів з українською символікою.