У Харкові відновлено будівництво станції метро Перемога. Спочатку її планували відкрити в 2013 році, але роботи були призупинені з фінансових причин. Про це повідомила директор КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" Наталія Линник.

"Ми розраховували на кошти, які надійдуть від продажу стадіону Металіст. Але зараз ми отримуємо кошти тільки з міського бюджету. Тому торік на будівництво витрачено 44 мільйони гривень", - додала Линник.

"Зараз робітники засипають ґрунтом платформні ділянки і ведуть будівельно-монтажні роботи в тупиках. На продовження будівництва цього року з міського бюджету виділено 56 мільйонів гривень. Кошти будуть спрямовані на внутрішні роботи, будівництво двох пішохідних виходів, а також благоустрій прилеглої території" - повідомила керівник будівництва.

При цьому вона уточнила, що на завершення будівництва станції необхідно 250 млн гривень з урахуванням коштів, виділених цього року.

Станція метро Перемога з'єднає центр міста з Олексіївським житловим масивом. Наразі вона готова на 75% і може бути запущена вже через 7-10 місяців. Вона стане тридцятою в харківській підземці.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще