У Сімферополі суд заарештував на 2 місяці заарештував оператора кримськотатарського каналу АТР Ескендера Небієва.

"Слідство впевнене, що Небієв брав участь у мітингу 26 лютого як активний учасник, нібито вони мають відеодокази" - заявив адвокат оператора Джеміль Темишев. За його словами, суд вирішив, що Небієв може сховатися і чинити тиск на свідків. Зараз Небієва етапують з ізолятора тимчасового утримання в СІЗО.

Адвокат повідомив, що подаватиме апеляцію на рішення суду.

Ескендер Небієв, оператор єдиного в світі кримськотатарського телеканалу ATR, був затриманий увечері 20 квітня. У його будинку провели обшук. Небієва підозрюють в організації заворушень біля стін Верховної Ради Криму під час торішніх подій - 26 лютого 2014 року.

Читайте також: З 1 квітня припиняє мовлення єдиний кримськотатарський телеканал

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Правозахисники вважають справу "26 лютого" юридично нічим не обґрунтованою і розглядають її як інструмент політичного переслідування. При цьому за участь у подіях 26 лютого заарештовані лише активісти, опозиційні до нинішньої влади окупованого Криму.