Жителі Маріуполя написали звернення президенту України Петру Порошенку з вимогою захистити місто від сепаратистів. Про це йдеться у колективному зверненні на сторінці "Оборони Маріуполя" в Facebook.

Місцеві жителі розкритикували рішення української влади повністю демілітаризувати населений пункт Широкине, за який точаться запеклі бої між солдатами АТО і терористами.

Читайте по темі: Бойовики ховають танки в сараях під Широкиним

Маріупольці відзначають, що в Широкине знаходяться важливі стратегічні об'єкти, які українські військові відбили у сепаратистів. Саме з цих висот вівся обстріл мікрорайону міста "Східний", в результаті чого загинули 31 осіба, багато хто отримав поранення.

"Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на нашу країну. Здати Широкине - означає розкрити ворота у всю Україну", - підкреслюється у зверненні.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, що в результаті Мінських переговорів сторони прийняли рішення про повне виведення військової техніки з населеного пункту.