Найбільшу суму в Чернівецькій області задекларувала 70-річна жінка. Вона вказала у декларації свій дохід за минулий рік 4,5 млн. грн. Більшість коштів із цієї суми пані заробила за кордоном. Про це повідомляють в Інформаційно-комунікаційному відділі чернівецької податкової інспекції.

"Ця жінка є не так найбагатшою, як найчеснішою. Я точно знаю, що в Чернівецькій області живе щонайменше п'ять бізнесменів-мільйонерів. Вони просто не хочуть заповнювати декларацію. Бояться світити статками", - говорить Володимир Марченко, аналітик компанії АФС.

Троє мільйонерів із Чернівців заробили мільйон завдяки зарплаті. Інші троє – завдяки продажу дорогої спадщини. Двоє отримали мільйонні інвестиційні доходи. Решта двоє заробили на продажу своєї нерухомості.

"70-річна жінка-мільйонер – це показова історія. Зрозуміло, що вона не займалася аутсорсингом, не продавала за кордон своїх ідей, а заробила гроші в Італії або Португалії. І очевидно, пропрацювала там 15-17 років. Чи її діти там працюють чорноробами і надсилають кошти. Тобто можна говорити, що наші заробітчани нарівні з іноземними інвесторами вливають у вітчизняну економіку мільйонні активи", - каже експерт.

За минулий рік українські заробітчани переказали з інших країн понад $6 млрд.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"З кожним роком ця сума зменшується. Наприклад, 2013 року наші заробітчани переслали 9 мільярдів доларів. Цьогоріч надходження можуть бути ще меншими. Адже багатьох чоловіків забрали в АТО. Дехто через кризу переїхав житии до розвинених країн цілими сім'ями", - прогнозує експерт.