Президент Петро Порошенко заявив, що питання про членство України в НАТО є фундаментальним. Він підкреслив, що готовий винести на референдум питання про вступ до альянсу.

Про це він сказав під час інтерв'ю французькому телеканалу iTELE, передає УНН.

Порошенко заявив, що в Україні йде війна і продовжують гинути люди, а припинення вогню не дотримується в повному обсязі.

"Ми втратили вже більше 6 тисяч військових і цивільних осіб", - зазначив він.

За словами глави держави, Європа не може бути цілісною без України.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Також Порошенко підкреслив, в країні повинні провести реформи зсередини, щоб відповідати європейським стандартам.

"Питання про членство України в НАТО є фундаментальним", - заявив Порошенко

Український президент зазначив, що рішення в цьому питанні буде ухвалювати народ, шляхом референдуму.

Згідно з опитуваннями проведеними Центром Разумкова, майже половина українців (47,7%) пріоритетними назвали відносини з країнами Європейського Союзу. Тільки кожен десятий вважає пріоритетними контакти з Росією. Всього лише 6,7% опитаних бачать майбутнє України у співпраці з іншими країнами СНД.

На тлі військових дій на сході країни зросла кількість людей, які виступають за членство України в НАТО. Кількість прихильників вступу до альянсу вже перевищує кількість противників. У березні цього року за членство в НАТО виступає 43,3%, а проти висловилися 31,6% опитаних.

Найбільшою підтримкою альянс користується у жителів західної частини країни - 73,4%, а найменшою на Півдні - всього 22,8%. На Донбасі, без урахування окупованих територій, за вступ висловилися 21,5%, а проти 42,9% українців.