Мешканка села Малинівка Харківської області Любов Яценко отримала лист від свого розстріляного родича за 70 років після його загибелі.

Про це пише видання "Слобідський край".

В останній день свого життя автор передсмертної записки Василь Іванович Жуйборода перебував у Змієві у полоні фашистів. Німці влаштували розстрільний табір в будинку по вулиці Широнінців.

Саме у цьому будинку 22 березня 2015 року знайшли послання на сторінці із зошита, де олівцем було написано, що чоловіка розстріляли у Змієві. Записку автор просив передати додому батькам у село Малинівку до 12-ї сотні, а також вказав, що там же живе і дружина Марія Андріївна.

Читайте також: Любовні листи Фріди Кало виставлять на аукціон

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Господарі будинку вибивали дверний короб, видаляли стару обмазку, як раптом, з ніші в дверному отворі випав акуратно згорнутий квадрат паперу, дуже схожий на листа", - розповів керівник краєзнавчого товариства Юрій Бутенко, додавши, що його передали до музею.

Зміївські краєзнавці вирішили знайти родичів розстріляного, і написали запит, який відіслали на електронну скриньку управління культури райдержадміністрації, де, як виявилось, і працює одна з родичок Василя Жуйбороди - внучата племінниця Любов Яценко.

Згідно її розповіді, дружина розстріляного солдата Марія Андріївна чекала свого чоловіка до самої смерті.