Представник управління ООН Джон Гінг заявив, що гуманітарна ситуація на Донбасі різко погіршилася. Багатьом місцевим жителям повністю недоступна медицина, оскільки в багатьох населених пунктах Донбасу постійно ведуться бої.

Читайте також: Донбаські біженці в Росії живуть в будівельних вагончиках

Член міжнародної організації розповів, що регіон очікує складна епідемія, оскільки дітям і дорослим не роблять необхідні щеплення. Гінг підкреслив, що в сучасному світі дітям не повинні загрожувати різні захворювання. Більше того, навчальні заклади на окупованій території закриті, ситуація з поставками медикаментів катастрофічна. Найбільше від цього страждають люди похилого віку.

"Я давно вже не купую медикаменти, тому що немає грошей, але найчастіше через те, що їх просто немає у продажу. Буває таке, що я не можу вийти з квартири, страшно, стріляють", - повідомила "Знай" пенсіонерка Людмила з Донецька.

Нагадаємо, що 24 квітня, стартував щорічний тиждень імунізації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще