Демонополізація ринку видобутку вугілля може врегулювати ситуацію у вугільній промисловості - вважає глава Міненерго Володимир Демчишин. За його словами, ідеальним варіантом став би поділ шахт між трьома або чотирма конкурентами, якими б керував ДТЕК.

"Тоді не йшлося про те, що ми перестанемо видобувати або постачати, розуміючи, що вони заробляють 300 грн на тонні. На жаль цього немає. Та ж ситуація і в генерації", - сказав міністр.

Крім цього Демчишин заявив, що реальна вартість вугілля становить близько 1,1 тисячі гривень за тонну.

"Реальна вартість вугілля не є 1500 гривень. Реальна вартість - в районі 1100 грн, плюс-мінус. Але - оскільки вони експортують його за 1050 гривень, купити по 1100 не хочуть, а крім того впливають на мене - тим, що не везуть на станції ", - підкреслив він.

Нагадаємо, з середи 22 квітня в Києві проходять протести шахтарів, які вимагають виплати зарплат та реформування вугільної галузі. Зокрема, через протести, глава Міненерго був змушений перервати робочий візит до США і в терміновому порядку повернутися в Україну.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще