Соціальна мережа "Вконтакте" не планує видаляти музику користувачів з розділу "Аудіозаписи". Про це заявила прес-служба соцмережі.

Раніше в інтернеті пройшла інформація, що мережа "Вконтакте" може повністю видалити всю музику з сайту і відключити розділ "Аудіозаписи". Побоювання користувачів були пов'язані з тим, що з 1 травня в Росії вступають поправки в закон "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації". Це так званий розширений варіант "антипіратського" закону, перша версія якого запрацювала ще в серпні 2013 року.

За повідомленням адміністрації "Вконтакте", тепер мережа буде стежити за поширенням піратського контенту і видаляти його. Раніше обмеження стосувалися лише відеоконтенту, а з травня вони поширяться на музику, книги та програмне забезпечення.

Сайт з піратським контентом спочатку потрапляє в "чорний список". Як тільки піратський контент буде видалено, ресурс розблокують. Проте, якщо за ним будуть помічені неодноразові порушення, сайт можуть заблокувати назавжди,