Доктор медичних наук, директор британської компанії Biogerontology Research Foundation Алекс Жаворонков вирішив дотримуватися особливого режиму, щоб продовжити життя.

Дослідник харчується за певною схемою, щодня приймає ліки і біологічно активні добавки, а також робить профілактичні процедури. Вчений регулярно проводить повну діагностику організму і займається спортом, пише Daily Mail.

Жаворонков переконаний, що шлюб і продовження роду негативно позначаються на тривалості життя, і радить тим, хто хоче стати довгожителем, відмовитися від родини. Науковець впевнений, що слідуючи цим правилам, йому вдасться прожити до 150 років.

"Всі нинішні довгожителі народилися ще в ті далекі часи, коли не було антибіотиків, а сама наука про біології людини недалеко пішла від понять кам'яного століття. Я думаю, що вже через кілька років будуть доступні ефективні фармакологічні рішення, що дозволяють організму залишатися молодим і здоровим. Це допоможе дочекатися того часу, коли знайдуть рішення в регенеративній медицині та генній терапії ", - вважає Жаворонков.