Сьогодні банки та обмінники купують долари за 23,15 грн, продають - за 23,45 грн. На міжбанківському ринку долар подорожчав на 45 копійок, зараз його продають за 22,9 грн.

"Такі коливання відбуваються мало не щотижня. Якщо в Національного банку України є надлишок валюти, вони піднімають гривню, якщо навпаки – опускають", - говорить "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Цього тижня вартість валюти опускатися не буде.

"Перед довгими вихідними на початку травня, очевидно, буде великий попит на долари, тому НБУ не зможе знижувати курс", - вважає експерт.

У майбутньому курс долара визначатимуть політично-військові події.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо конфлікт із Росією загострюватиметься, то звісно, долар міцнішатиме, а гривня падатиме. При будь-якому неспокої бізнес переводить свої статки у тверду валюту", - каже фахівець.

Нагадаємо, після тритижневого затишшя долар на міжбанку почав рости минулого тижня, його стали продавати за 22,8 грн, а купувати – за 22,5 грн. До кінця минулого тижня американська валюта подешевшала майже на 50 копійок.