Під Києвом відкрили єдиний в Європі центр психофізичної реабілітації. У ньому лікуються воїни АТО. Найчастіше поранені солдати звертаються за допомогою до психіатрів або психологів.

"Снились і бойові позиції і хлопці, з якими воював. Бачив уві сні тих, яких уже немає в живих. Ми ж їли одну їжу, пили з одних чашок, а через півгодини вже сказали, що їх немає в живих", - розповідає військовий Роман Резниченко.

Центр реабілітації створений на кошти, отримані від діаспори України в Канаді, а також засобів волонтерів та різних фондів.

Читайте також: 2000 екстрасенсів проведуть ритуал за мир в Україні

Психологи закладу використовують нову мультимедійну установку, яка дозволяє пораненому забути про фізичний біль. Раніше обмежувалися лише вправами. Основа цієї програми в тому, що пацієнти нібито занурюється на дно моря, забуваючи про свої проблеми. Таку процедуру релаксації бійці АТО проходять по кілька разів на день.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Для відновлення моторики рук військові півдня проводять в кімнаті ерготерапії, де їх навчають пришивати ґудзики, відкручувати крани.

Нагадаємо, що в Україні немає державної програми з реабілітації військових. Наразі в країні на відновлення чекають 5 тисяч 500 воїнів АТО.