У селі Верин на Львівщині в церкві Михаїла зобразили обличчя Андрія Кузьменка. Такий образ має Іван Хреститель на лівій стороні церкві при вході.

Про це пише Gazeta.ua.

"У цьому немає нічого нового. Такий спосіб творення образів - це добре забуте старе. В усі часи художники підбирали собі прототипів для образів зі своїх сучасників, знайомих. Просто на сьогодні ми цих людей не знаємо. Щоби обличчя вийшло живе, його треба з когось малювати", - цитує видання Миколу Гавриліва, 55-річного автора фресок.

Читайте також: Храм в Бабиному Яру втретє закидали "коктейлями Молотова".

На картині хрещення в Йордані є також багато облич сучасників: Сергія Нігояна і Юрія Вербицького з Небесної сотні, Мирослава Мариновича та Бориса Гудзяка з Українського Католицького університету.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Є в церкві і незнайомі для більшості люди - це мої знайомі, знайомі священика, я сам, обличчя паламаря. Але вони не викликають здивування. Лише Богородицю та Ісуса Христа ні з кого не змальовую", - розповідає художник.

У церкві вже намалювали близько 500 облич. Серед них є також Віктор Ющенко із дружиною та сином, яких Гаврилів намалював ще у 2010 році.

Спочатку художник хотів зобразити Івана Хрестителя схожим на владику Мирослава Любачівського, проте трохи не підходив за віком і характером. У то же час загинув Скрябін.

"І він, як справжній патріот, вартує того, щоби його обличчя послужило образом", - пояснив автор ікон.

Село знають також завдяки одному із найстаріших дубів України, що росте на подвір'ї. Йому близько тисячі років.