НАТО вважає не достатньо швидкими реформи в українських Збройних силах і Міністерстві оборони.

Про це заявив спеціальний представник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Джеймс Аппатурай, передає "Радіо Свобода".

Він зазначив, що Україні потрібно провести величезну роботу, а Збройні сили України потребують глибинних змін.

Представник Генсека НАТО додав, що альянс готовий допомагати у цьому і має для цієї мети трастові фонди.

Деякі країни НАТО, за його словами, допомагають Україні на двосторонньому рівні. Проте, Українській стороні, наголосив Аппатурай, потрібно провести більше реформ, і необхідно здійснювати їх швидше.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Поради і підтримка, яку ми даємо, були б значно ефективнішими, якби Міністерство оборони та в армії була більша налаштованість на реформи. У достатній мірі її не спостерігається. Я скажу це прямо", – сказав Аппатурай.

За його словами, президент, прем'єр-міністр і міністри в Україні прагнуть реформ і демонструють відповідну політичну волю, але на нижчому рівні українські структури реформуються дуже повільно.

Він наголосив, що не бажання реформ немає, але їхня швидкість дуже повільна.

Аппатурай закликав українські відомства провести болючі, але необхідні зміни.

Нагадаємо, на саміті "Україна-ЄС", що відбувся 27 квітня в Києві, представники Євросоюзу Дональд Туск і Жан-Клод Юнкер теж закликали Україну оперативніше проводити реформи, а не просто розраховувати на допомогу Заходу.