Власники татуювань з сумом виявили, що розумні годинник Apple Watch некоректно працюють, якщо на зап'ясті є тату-малюнок.

Проблема викликана тим, що датчик серцебиття просвічує шкіру і капіляри, вимірюючи серцеві ритми. З татуюванням показники найчастіше неправильні або відсутні зовсім.

Чорнила заважають сенсорам вимірювати пульс людини і призводять до блокування пристрою.

Цікаво, що не тільки години Apple не сумісні з тату. Браслети FitBit Charge HR і Microsoft Band теж некоректно працюють з тих же причин.

Варто відзначити, що у темношкірих людей проблем з фітнес-браслетами і розумними годинами немає. Їх природний пігмент шкіри нормально піддається просвічуванню пристроями.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Офіційного коментаря щодо проблем в роботі Apple Watch поки не надходило. Поки ж власники годин рекомендують відключати функцію Wrist Detection, щоб уникнути автоблокування. Однак це також відключає функцію Apple Pay.