Документальна короткометражна стрічка про кримських татар "Кирим" отримала бронзову статуетку "Приз Ремі" на міжнародному фестивалі у Х'юстоні, США. Автор кінороботи - український режисер Ксенія Жорноклей.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Метою створення фільму була ідея розповісти за кордоном історію кримських татар та те, що відбувається наразі.

"Я вважаю це - вже маленькою перемогою. Питання Криму має міжнародне значення не тільки для самих українців і кримських татар, але також і для всього цивілізованого світу, де права і свободи людини – норма, а не привілей", - розповіла режисер стрічки.

Читайте також: Харків розбудив "Флюґери Львова"

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Фільм "Кирим" зняли влітку 2014 року. Роботу показували у Києві у рамках Міжнародного кінофестивалю про права людини Docudays.

Короткометражка розповідає про важку долю кримськотатарського народу, що пережив депортацію 60 років тому, а зараз проти своєї волі опинився на території чужої країни.

Раніше, у 2014 році, фільм режисера Євгена Афінеєвского "Розлучення очима дітей", одним із продюсерів якого також була Ксенія Жорноклей, отримав вищу нагороду на Х'юстонському фестивалі.