6 травня у Мінську відбудеться зустріч учасників Тристоронньої контактної групи з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомила прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці Facebook.

"Завтра, 5 травня, відбудеться робоча зустріч учасників Тристоронньої контактної групи - Хайді Тальявіні, Леоніда Кучми, Азамата Кульмухаметова. Передбачається, що 6 травня в Мінську відбудеться зустріч учасників Тристоронньої контактної групи з представниками т.зв. "ДНР" та "ЛНР" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Без України не буде вільної Європи" - Коморовський

Нагадаємо, 29 квітня відбулася чергова відеоконференція учасників тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участі сепаратистів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Тоді, вперше у роботі взяв участь новий представник Росії, посол з особливих доручень Азамат Кульмухаметов.

Учасники конференції обговорили виконання ключових пунктів Мінських домовленостей - припинення вогню, відведення важких видів зброї, звільнення незаконно утримуваних осіб.

Також ішла мова про постачання української та міжнародної гуманітарної допомоги в Донецьк і Луганськ, а також про деескалацію ситуації в Широкино і пропозиції української сторони про відвід танків, гармат, мінометів калібром менше 100 мм.

Після цього українська сторона закликала якнайшвидше запустити роботу підгруп з безпеки, політичних, економічних та гуманітарних складових мінської угоди.

А Денис Пушилін, який називає себе "віце-спікером" угруповання "ДНР" і представляє донецьких сепаратистів у цій контактній групі, заявив про певний прогрес щодо створення робочих підгруп.