У селищі Піски Донецької області загинув волонтер Дмитро Афанасьєв. Він потрапив під обстріл бойовиків забороненою зброєю.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

"4 травня внаслідок важкого поранення, отриманого під час обстрілу українських позицій із 120-міліметрових мінометів поблизу населеного пункту Піски, пішов із життя волонтер Дмитро Афанасьєв", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Терористи продовжують обстрілювати Донеччину з мінометів

Прес-служба розповідає, що смерть чоловіка намагались використати для дескредитації української влади. Оскільки намагались показати, що добровольчі батальйони продовжують виконувати бойові завдання.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"У зв'язку з цим прес-служба Генерального штабу Збройних Сил України нагадує, що на даний час Україна повністю виконала взяті на себе у Мінську зобов'язання щодо виведення всіх добровольчих батальйонів з передової в зоні АТО", - повідомив Генштаб.

Згідно інформації відомства, окрім силових структур, жодних інших військових формувань на позиціях немає.

Нагадаємо, вчора у лікарні помер боєць батальйону "ОУН" Дмитро Афанасьєв. Він отримав поранення під час бойового зіткнення з терористами в районі населеного пункту Піски.

Військовий до останнього воював з терористами за важливий стратегічний об'єкт - Донецький аеропорт. Після того, як батальйон вийшов з Пісків, він залишився з бойовою групою, щоб продовжувати бої з противником.

Військовий, більш відомий по позивному "Лимон", отримав важкі поранення і був доставлений в лікарню, де помер на ранок.