У Приморському райсуді Одеси триває розгляд кримінальної справи якогось Віталія О. Його звинувачують у державній зраді і застосуванні тортур під час київського Євромайдану.

На сьогоднішньому засіданні заслухали свідків, які можуть пролити світло на події 2 травня в Одесі, повідомляє "Думская".

Згідно з матеріалами слідства, 27-річний Віталій був завербований ФСБ і пройшов спеціальну підготовку в Росії. Його направили до Києва із завданням - потрапити в одну з сотень "Самооборони". Налаштувати активістів проти командира і розкласти її зсередини.

За успішно виконані завдання він регулярно отримував гроші на банківську карту.

Також він викрав чоловіка в Києві, якого звинуватив у крадіжці. Катував його і більше десяти разів стріляв у нього з травматичного пістолета.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

ФСБшного перевертня виявили самі активісти Євромайдану, які затримали й передали його СБУ.

В ході слідства з'ясувалося, що 2 травня Віталій О. перебував в Одесі. На думку слідства, він виконував тут чергове завдання. У ході зіткнень він провокував учасників і стріляв як у бік активістів-євромайданівців, так і в напрямку тітушок.

На допитах у присутності понятих Віталій О. докладно розповів, як був завербований, як проходив підготовку в таборі та координувався з російською агентурою в Одесі. Він визнав, що був у центрі міста під час зіткнень, проте пізніше заперечував факт своєї присутності в районі Грецької площі.

Свідчення Віталія О. та інших дають підстави припускати, що до організації заворушень і провокації кривавих зіткнень із застосуванням вогнепальної зброї можуть бути причетні агенти спецслужб сусідньої держави.