11 травня із 18:00 години сепаратисти обстрілювали українські позиції із заборонених Мінськими угодами видів зброї. Сьогодні, 12 травня, за інформацією штабу, до Донецька прибуває група із 10 професійно підготовлених снайперів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"На Донецькому напрямку загарбники гатили з 120 міліметрових мінометів по Опитному, Водяному, Піскам. По шахті Дутовка били зенітна установка та танк. Снаряди від танків та 152 мм гармат і міни, випущені бандитами падали в населеному пункті Авдіївка. По Мар'їнці стріляв снайпер", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Лідер донецьких бойовиків заробляє 30 тисяч доларів на місяць

На Маріупольському напрямку терористи вели обстріли із самохідних артилерійських установок, 120 і 82 мм мінометів, застосовували гранатомети і стрілецьку зброю.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"Та отримавши адекватну відповідь, п'ять разів просили перемир'я", - розповів речник АТО Леонід Матюхін про зіткнення під Маріуполем.

У Луганській області бандформування стріляли із мінометів великих калібрів, гранатометів та стрілецької зброї по Станиці Луганській , Щастю. По Ленінському та Лозовому вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

Водночас, за словами спікера АТО, на сайті міської адміністрації Антрациту нещодавно з'явилося звернення до влади України з проханням прийняти під свою опіку. Він зазначає, що протрималося воно там щонайбільше 15 хвилин.

Також він розповів, що у Торез днями прибув ешелон з військовою технікою та боєприпасами. Серед іншого вантажу були бюлетені майбутнього референдуму з вже готовими відмітками про приєднання до Росії.

"Ймовірно, явка на референдумі знову перевищить сто відсотків. До розвантаження були залучені в'язні виправно-трудової колонії", - підсумував Матюхін.