У Чернігівській області горять близько 6 га торфовища, причиною виникнення пожежі стала необережність у поводженні з вогнем.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Чернігівській області.

"13 травня до Козелецького районного відділу Управління ДСНС у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу торфовища біля с.Косачівка. До місця пригоди прибули вогнеборці 5-ї пожежної частини та місцевої пожежної команди" - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Рятувальники звітують про повну ліквідацію пожежі під Чорнобилем

За словами прес-служби, до ліквідацію вогню залучили 1 пожежний автомобіль 2 мотопомпи та 11 людей. Завдяки рятувальникам, площу загоряння із 6 гектарів зменшили до 0,2 га.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Причина пожежі - необережне поводження із вогнем. Наразі встановлюють особу, через яку вона сталась.

Нагадамо, на Чернігівщині це вже другий випадок виникнення пожеж на торфовищах. Крім того, зареєстрували 502 загоряння у екологічних системах, зокрема лісових масивах та відкритих територіях.

ДСНС закликала громадян дотримуватись заходів пожежної безпеки, бути обережними у поводженні з вогнем та не спалювати суху рослинність.