Бойовики із терористичних угруповань використовують емблему спостережної місії ОБСЄ, щоб вільно пересуватися вздовж лінії розмежування.

Про це під час щоденного брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Він зазначив, що розвідка доповідає про використання терористами символіки ОБСЄ для пересування біля лінії розмежування і ведення розвідки.

Речник додав, що цим злочинці порушують встановлені міжнародні домовленості та правила ведення війни.

Читайте також: 10-річний американець подарував воїнам АТО джип

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте, за словами Лисенко, члени бандформувань для цього використовують авто, марки яких не використовуються спостерігачами моніторингової місії ОБСЄ. До того ж маршрути, якими пересуваються бойовики, не збігаються із попередньо затвердженими шляхами пересування спостерігачів.

Речник АТО підкреслив, що представники моніторингової місії ОБСЄ продовжують фіксувати порушення мирних угод з боку бойовиків.

Лисенко зазначив, що спостерігачі зафіксували зникнення 6-ти установок залпового вогню "Град" та 4-х самохідних артилерійських установок з майданчиків для відведення важкого озброєння незаконних збройних формувань "ДНР".