Сьогодні починає свою роботу оціночна місія ЄС. Вона аналізуватиме ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка.

"Президент України Петро Порошенко та Президент Європейської Ради Дональд Туск на зустрічі в Аахені скоординували дії щодо деескалації ситуації на Донбасі", - ідеться у повідомленні.

За підсумками зустрічі українського глави держави та президента Європейської ради, співрозмовники "позитивно оцінили реалізацію рішення саміту Україна – ЄС" з приводу направлення до Україні оціночної місії Євросоюзу для аналізу ситуації на Донбасі. Вона починає працювати сьогодні, 14 травня.

Читайте також: Євросоюз не втрутиться у війну на Донбасі - Туск

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

При цьому Порошенко також наголосив, що Україна потребує більшої координації дій у питаннях мирного врегулювання та виконання Мінських домовленостей між Європейським Союзом та США.

Нагадаємо, наприкінці квітня, посол із особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що направлення оціночної місії ЄС в Україну є кроком вперед у питанні введення миротворців на Донбас.

"Оціночна місія прибуває для того, щоб оцінити потреби України у контексті української ініціативи про введення миротворців", - сказав він, наголосивши, що представники ЄС акцентували, що не розглядають військовий компонент такої місії, проте цивільний компонент вони готові надіслати.

Зі слів Кулеби, на сьогоднішній день в Євросоюзі почали розуміти, що для вирішення конфлікту на сході України потрібен додатковий механізм забезпечення Мінських домовленостей.