Після серії вибухів у Одесі співробітники СБУ почали повторно затримувати й допитувати активістів опозиційних рухів "Антимайдан" і "Куликове поле".

Про це повідомляє інформаційна агенція "Одеса Медіа".

За інформацією від представника "куліковців", Служба безпеки наразі проводить допит одесита, який під час мітингу 9 травня прийшов до пам'ятника Невідомому матросу із провокаційним транспарантом.

"На допит забирають всіх. Тільки мені відомо про 6 затриманих з 10 травня", - зазначила активістка.

Читайте також: Молодий одесит врятував поїзд від вибуху

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Вона також заявила, що крім тиску на "Антимайдан" спецслужб, "полювання" на активістів начебто також відкрили проукраїнські радикальні рухи. Вона скаржиться, що її переслідує "Правий сектор".

"Думаю, одесити до вибухів стосунку не мають", - припустила представниця "Куликового поля".

"Влада знищує "Антимайдан Одеси", тому ми змушені піти з міста. Наразі близько сотні одеситів - прихильників "Антимайдану" - сидить у СІЗО. Не залишайте їх без підтримки, дізнавайтеся прізвища тих, хто може передати їм вашу допомогу - допомагайте заарештованим, так як багато хто з нас змушений тікати", - заявляє вона.

Нагадаємо, протистояння в Одесі 2014 року — серія конфліктів, які відбулися між активістами Євромайдану і Антимайдану. Події пов'язані із перемогою Євромайдану у лютому 2014 року і втечею Януковича, які не сприйняла проросійсько налаштована частина населення України.

Однією із найбільш трагічних, вважають сутичку 2 травня 2014 року в Одесі, яка призвела до загибелі близько 40 осіб. Конфлікт розпочався між проукраїнсько налаштованими громадянами, ультрас футбольних клубів "Чорноморець" та "Металіст" з одного боку й проросійськими сепаратистськи налаштованими активістами з іншого боку.

Протистояння почалися у центрі міста на вулицях Грецькій, Дерібасівській, Грецькій площі, а згодом перейшли у гоніння проросійських активістів по більшій частині центра міста на їх місце дислокації, Куликове поле. Саме там, на Куликовому полі, було найбільше жертв, зокрема, через підпал штабу сепаратистів у Будинку профспілок.