Міжнародний колектив медиків запропонував визначати ризик настання смерті за рукостисканням. Результати досліджень автори опублікували в журналі The Lancet.

У ході дослідження вчені з'ясували, що зменшення сили стиснення на 50 ньютонів свідчило про підвищення ризику смерті в середньому на 16 відсотків. Показники медики вимірювали за допомогою динамометра.

Дослідження тривало 6 років. У них взяли участь понад 140 тисяч осіб з 17 країн світу з різним соціально-економічним рівнем. Два відсотки випробовуваних померли за чотири роки досліджень.

Читайте також: Експерти виявили небезпечні місця для пасажирів у поїздах

Насамперед серед захворювань, що сприяють смерті, вчені розглядали серцево-судинні, інфаркт міокарда, інсульт, діабет, рак, пневмонію, астму, туберкульоз, а також травми.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Результати досліджень не залежали від статі, ваги, віку, рівня освіти, доходів і фізичної активності досліджуваних. А також від вживання ними алкоголю і тютюну.