У Миколаєві знайшли стародавнє поховання часів Черняхівської культури. Про це повідомляє прес-служба МВС. Стару могилу знайшов 20-річний місцевий житель на своїй земельній ділянці по вулиці Куйбишева 15 травня.

"До міліції надійшло повідомлення, що в ході проведення будівельних робіт по вул. Куйбишева в Ленінському районі Миколаєва, на глибині близько 1,5 м, виявлені останки людських кісток і посуд", - повідомили в міліції.

До місця проживання молодої людини прибула оперативна група Ленінського районного відділення міліції і наукові співробітники Державної інспекції охорони культурної спадщини. Експерти підтвердили, що предмети належать Черняхівській культурі і датуються III-IV століттям нашої ери. Крім того, працівники вилучили фрагменти кісток скелета, який був у похованні, і направили на експертизу.

Читайте також: У Києві знайшли поховання часів війни

Нагадаємо, що Черняхівська культура - ранньосередньовічна археологічна культура, що існувала на теренах України, Молдавії і Румунії в II-IV століттях. Змінює зарубинецьку культуру.Академік Сєдов Валентин зазначає, що основним населенням культури були слов'яни-анти, скіфо-сармати, фракійці і балти.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще