Українець Олексій Семененко вийшов у фінал міжнародного конкурсу імені королеви Єлизавети, який цього року проводять за спеціальністю "скрипка".

Про це повідомляє Gazeta.ua.

У музичному змаганні, він обійшов двох росіян. Анна Савкіна і Лев Солодовников були відсіяні на першому ж етапі, не потрапивши до півфіналу.

Міжнародний конкурс музикантів імені королеви Єлизавети є одним з найбільших і найпрестижніших у світі.

Читайте також: Помер легендарний скрипаль та учень Бруно Шульца

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вперше його провели у 1937 році з ініціативи бельгійської королеви Єлизавети, яка сама була віртуозною скрипалькою.

Всього для участі в музичному змаганні, яке проходить в Брюсселі з 4 по 30 травня, відібрали 62 кандидата із 20 країн, головним чином з Південної Кореї і КНР.

Із 1951 року конкурс щорічно проводять у одній з чотирьох спеціальностей: скрипка, фортепіано, сольний спів або композиція. Грошовий приз становить 25 тисяч євро.

Нагадаємо, у 2010 році Семененко посів третє місце серед 42 скрипалів з 16 країн світу на VI конкурсі імені Паганіні в Москві.