Сьогодні барель нафти на світових ринках продають за 64,73 долари. Це майже на півтора долари дешевше, ніж вчора. Вартість нафти почала падати цього тижня. Її ціна стала опускатися після затишшя у зоні конфлікту в Іраку.

"Не тільки це стало причиною. Основним приводом зниження цін є зменшення сховищ для нафтопродуктів. Виходить так, нафти видобувають багато, а де її тримати немає. Цього тижня були повідомлення про переповнення сховищ у США. Для експортерів це означає, що потужному покупцеві сировини вона поки у великих обсягах не потрібна. Тому вартість сировини знижують, аби інші споживачі активніше заповнювали свої сховища і стимулювали попит", - говорить "Знай" Геннадій Рябцев, директор науково-дослідного центру "Психея".

Матеріал за темою Нафта подешевшала на долар

Вартість нафти влітку залежатиме від військової ситуації в Іраку, наповненості сховищ та перемовин із Саудівською Аравією.

"Якщо діалог із цією країною і надалі складатиметься успішно і США будуть й надалі рішуче налаштовані на санкції проти Росії, то вже восени буде суттєве пониження цін на сировину. Якщо курс в Україні лишатиметься сьогоднішнім, то і у нас бензин подешевшає", - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Зараз бензин А-95 продають у Україні від 19,5 до 23,49 грн.

Нагадаємо, у квітні нафта на світових ринках подорожчала. Відтоді її продають дорожче 60 доларів за барель.