Сьогодні Верхована Рада прийняла закон "Про Національну поліцію", який передбачає повне оновлення штату відомства, часткову зміну функцій та розподіл їх поміж п'ятьма структурами. Остаточно закон планують ухвалити протягом місяця. В дію він вступить до осені.

"Ми законодавчо закріплюємо статус МВС як цивільного міністерства, яке формує державну політику на відповідному напрямку. Каральна міліція має піти в минуле", - презентував законопроект міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте також: Донецькі генерали в МВС - це бомба уповільненої дії

Депутати від різних фракції зауважили, що законопроект містить багато нововведень, тому потребує детального обговорення перед другим читанням.

Згідно із новим законом, усі нинішні міліціонери будуть звільнені протягом 5 років, ДАІ припинить існування взагалі, а кожен поліцейський матиме персональну відеокамеру та планшет. Зарплату новим поліцейським, які пройдуть ротацію, встановлять на рівні 7-8 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе заявила, що після прийняття закону реформування зосередиться на запровадженні електронного документообігу, скороченні керуючого складу та запуску патрульної міліції в усіх регіонах України.

Читайт по темі: Вже влітку Київ патрулюватиме нова поліція - Аваков