У садибі Кнутенборг на острові Лолланн виявили рукопис казки "Психея" всесвітньовідомого данського письменника та казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Про це повідомляє The Copenhagen Post.

Вперше цю казку опублікували у 1861 році.

Рукопис виявлена ​​під час прибирання в садибі. Він містить не лише тексту твору. На паперах є виправлення і нотатки самого Андерсена. Справжність рукопису підтвердили дослідники творчості відомого казкаря Данії.

Поки що не вдалося встановити, яким чином манускрипт потрапив до Кнутенборга. У біографії письменника відсутні згадки про те, що він коли-небудь зупинявся у цьому маєтку.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше повідомлялось, що схованку з листами американського письменника Марка Твена виявили викладачі Каліфорнійського університету в Берклі. Знайдені рукописи виявились журналістськими колонки, які Твен написав у 1865-1866 роках. Не всі зі 110 матеріалів мають особистий підпис письменника. Проте на їх авторство вказує своєрідний стиль і почерк Марка Твена.