Стали відомі 27 учасників фіналу пісенного конкурсу "Євробачення 2015", другий півфінал якого відбувся у Відні 21 травня.

Про це повідомляє ТАСС.

У другому півфіналі виступили представники 17 країн.

Найбільше голосів глядачів отримали конкурсанти з Литви, Польщі, Чорногорії, Кіпру, Азербайджану, Словенії, Швеції, Норвегії, Латвії та Ізраїлю.

Читайте також: Кончіта Вурст випускає свій перший альбом

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Без відборів у фінал традиційно вийшла країна-господиня конкурсу — Австрія, а також Великобританія, Німеччина, Іспанія, Франція та Італія.

Цього року вперше у конкурсі бере участь Австралія.

Нагадаємо, в першому півфіналі були відібрані представники Албанії, Вірменії, Бельгії, Угорщини, Греції, Грузії, Сербії, Румунії та Естонії.

У 2014 році переможцем стала Кончіта Вурст — сценічний образ австрійського співака Томаса Нойвирта, придуманий як демонстрація відмови від традиційних гендерних ролей і вираження толерантності.

За правилами конкурсу, наступного року його проводять у країні, яку представляв переможець.

Зауважимо, цього року Україна не бере участь у "Євробаченні" у зв'язку з політичною ситуацією і фінансовими проблемами в країні.