Шоколад є чудовим засобом, який здатний прогнати сон у людини і налаштувати мозок на активну фазу діяльності.

Про це заявляють дослідники з Університету Північної Арізони. Результати їх наукової роботи з даного питання опубліковані в журналі NeuroRegulation.

В рамках експерименту, організованого фахівцями, 122 учасники віком від 18 до 25 років отримували або шоколад із вмістом не менше 60% какао, або плацебо. За годину до вживання його в їжу, а також через годину після - у всіх добровольців знімалися показання електроенцефалографії. Крім того в учасників вимірювалося кров'яний тиск і фіксувалося психологічний стан.

Після аналізу отриманих даних, вчені прийшли до висновку, що шоколад допомагає людям підбадьоритися більш продуктивно, ніж кави, який традиційно використовується для цього.

Читайте також: Шоколадний "наркотик" — нюхальний шоколад

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За словами експертів, надходження в організм шоколаду найкращим чином стимулює активність мозку, покращує реакції і здатність до концентрації.

Таким чином, усім, кого починає днем ​​хилити в сон, медики радять з'їсти трохи шоколаду. Він повинен бути темним, а не молочним.