Служба безпеки затримала жителя Черкаської області, який намагався продати закордонним колекціонерам старовинні предмети. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"40-річний житель м Корсунь-Шевченківський мав намір продати закордонним колекціонерам срібні монети періоду Римської імперії (I - IV ст.) і майже 50 штук скіфських наконечників. Правоохоронці вилучили п'ять міжнародних посилок, які він планував переправити незаконним способом в різні країни Європи", - йдеться у повідомлення.

Правоохоронні органи провели обшук в квартирі у контрабандиста, вилучили також два штик-ножа для карабіна Маузер і старовинні монети. Експерти відправили артефакти на мистецтвознавчий аналіз для визначення їх історико-культурної цінності.

Читайте також: Україні дозволили боротися за "скіфське золото"

Міліція порушила кримінальну справу за такі злочини.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що в Харкові невідомі 12 травня відрізали меч пам'ятника Олександру Невському. А 19 травня у Львівській області шукачі металу вкрали коня і половину вершника-будьонівця.