Міська влада деяких обласних центрів вже почала відшкодовувати мешканцям частину коштів на утеплення житла.

У Хмельницькому з 2013 року діє програма, за якою мешканці багатоквартирних будинків сплачують за термоізоляцію лише половину вартості. Проте цією можливістю, за словами заступник начальника управління житлового-комунального господарства Владислава Бондаря, мало хто користується.

Рівненська облдержадлміністрація затвердила меморандум, за яким також відшкодовуватиме з цього року частину коштів населення, витрачених на утеплення, сучасні котли та вікна.

"Це правильний підхід до ситуації із подорожчанням тарифів. Однак ця ініціатива мала йти від уряду й бути запровадженою на державному рівні ще перед підняттям цін на газ, електроенергію і воду. Тоді населення так категорично не сприймало би підняття трифів, з одного боку. З іншого, можна було б справді підвищити енергоефективність всіх приміщень і використовувати менше газу та електроенергії", - каже "Знай" економіст Борис Кушнірук.

Матеріал за темою "Мамо, вибач за тарифи" - українці жартують над Яценюком (фото)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Він вважає, що не обов'язково відшкодовувати певну частину на купівлю теплоізоляційних матеріалів чи сучасного опалювального обладнання. Достатньо видавати населенню пільгові кредити.

"Це мають бути кредити під 3 відсотки річних на 15 років. Це не вдарить по купівельній спроможності громадян, але заощадить їхні гроші та державні ресурси", - вважає експерт.