Під час обстрілу терористами Авдіївського коксохімічного заводу в Донецькій області загинула одна людина та стався витік амонію.

Про це під час брифінгу повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Згідно з інформацією представників України у Спільному центрі координації та контролю, бойовики випустили 45 артилерійських снарядів і мінометних мін по заводу", - зазначає медіацентр РНБО.

В результаті обстрілу загинув один мирний мешканець, а на заводі сталася пожежа. Вона призвела до витоку амонію.

Читайте також: Бійці "Донбасу" знищили техніку терористів в Широкиному

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Силовики поки не повідомляють про масштаби аварії і небезпеку для місцевих жителів.

Нагадаємо, за останній тиждень бойовики тричі обстрілювали територію Авдіївського коксохімічного заводу.

На заводі, крім жертв серед працівників і мирного населення, зруйновано цех та пошкоджено високовольтні електромережі. Також зазнали руйнувань водо- і газоводи. Раніше зруйновані комунікації вдалося відновити лише частково.

Знімки зруйнованого заводу передала місія ОБСЄ. Ці факти вказують на застосування терористами забороненої Мінськими угодами артилерії калібром понад 100 мм.