Сьогодні Дзержинський районний суд Харкова засудив до чотирьох років позбавлення волі інструктора з дзюзо Національної збірної України. Суд встановив, що обвинувачений входив до групи, яка готувала теракт у Києві.

Міліція виявила у спортсмена вісім оформлених зарядів вибухової речовини "шашка-детонатор Т400-Г" і 10 електродетонаторів ЕД-8, які він зберігав у підсобному приміщенні супермаркету "Руслан", де тимчасово працював.

Злочинне угруповання ретельно продумало теракт в столиці. Обвинувачений прийшов у двір супермаркету "Руслан" (колишній "Оплот"), подзвонив своєму колезі, який знаходився всередині і попросив взяти пакет, який лежав у підсобці і винести його знайомому. При цьому співробітник супермаркету не знав, що саме передає.

Читайте також: СБУ ліквідувала конвертаційний центр з "російським слідом"

Через кілька днів членів злочинної групи затримали у Києві на вулиці Грінченка та вилучили вибухівку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, що 5 травня міліція затримала жителя Донецької області, який знайшов гранати і зберігав їх у будинку разом з дитячими іграшками. Йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.