Перший фільм "Зоряні війни" вийшов 25 травня 1977 року. Він мав величезний касовий успіх і врятував компанію 20th Century Fox від банкрутства. Незабаром за ним з'явилися два продовження - в 1980 і 1983 роках.

У 1978 році стрічка отримала 7 Оскарів за: "Найкращу роботу художника-постановника", "Кращий дизайн костюмів", "Кращі візуальні ефекти", "Кращий монтаж", "Кращу музику", "Кращий звук", "Премія за особливі досягнення за звуковий супровід".

Так само в 1978-му фільм був удостоєний премії Греммі за кращий альбом музики з художнього фільму або телевізійної постановки.

Читайте також: У продаж надійшли уггі Дарта Вейдера

Шанувальники "Зоряних воєн" вважають, що перший фільм космічної епопеї Джорджа Лукаса - найкращий. Лукас з командою були піонерами спецефектів, створених вручну, без використання комп'ютерної графіки. Вони придумали і втілили в життя цілий всесвіт.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, восьмі "Зоряні війни" знімуть до весни 2017го

Студія Disney оприлюднила на минулих зборах акціонерів компанії 12 березня дату виходу в прокат восьмого епізоду. Прем'єра фільму запланована на 26 травня 2017 року.

Режисером і сценаристом фільму буде Райан Джонсон - автор "Петлі часу" та "Цеглини". Джей Джей Абрамс, що зняв сьомий епізод саги - "Зоряні війни: Пробудження сили", виступить продюсером його сиквела.

Сьому частину покажуть у грудні цього року.