Масштабні навчання підрозділів високомобільних десантних військ відбувалися на військовому полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил.

Вояки здійснили марш на штатній техніці, декілька тисяч людей десантувалися та стріляли вночі.

У навчаннях брали участь підрозділи морської піхоти Військово-морських сил, штурмова авіація, транспортні літаки Повітряних сил, військові вертольоти. Крім цього, задіяли інженерні підрозділи та особовий склад радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

За військовими маневрами спостерігав начальник Генштабу, головнокомандувач генерал-полковник Віктор Муженко.

Читайте також: У Чорному морі почалися навчання флотів США і України

Він зазначив, що навчання були комплексні, максимально наближені до бойових умов, з високим навантаженням на військовослужбовців. Військова техніка долала великі відстані, форсувала водні перешкоди, а також велись нічні бойові дії.

Він наголосив, що це була не репетиція бойових дій, а загальна перевірка бригади на готовність до застосування.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами Муженка, зараз бригади ВДВ отримують нову та капітально відремонтовану техныку. Найближчим часом армійцям надійдуть автомобілі "Хамер" і "Спартан", а також БТР-4 та БМП-2.