Житомирські волонтери та активісти скаржаться на представника ініціативної групи "Самопоміч" в Житомирі Василя Шевчука. Стверджують, що його підприємство "Екомясо" забруднює річку Тетерів.

"Підприємство "Екомясо" переробляє м'ясо тварин. Усі відходи з труби витікають у місцеву річку Тетерів, на котрій розташовано село Тетерівка. Річка протікає поблизу Житомира. Цими днями там відкрили пляж – це єдиний пляж у Житомирі де дозволено купатися. Щороку в червні СЕС його закриває", - каже еколог Ірина Коцюба з Житомира.

Місцеві мешканці стверджують, що з труби у річку витікає кров та інші відходи. Довкола стоїть неймовірний сморід, бо залишки забитих тварин не утилізують. Через отруєння річки в ній загинула риба.

"Літо, спека. Все розкладається, а в нас тут на всю округу сморід нестерпний стоїть. Вода з річки потрапляє у криниці. Кілька людей чиряками покрилися. Не знаємо, що робити", - розказує мешканець Тетерівки Володимир Ганновський.

Читайте також: На Тернопільщині люди перекрили дороги через сморід

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

На самому підприємстві стверджують, що злив був лише один раз – очисники на підприємстві не справилися, тому стався викид. Забруднення річки директор Василь Шевчук заперечує.

"Прийшли до нього на підприємство. Прямо у дворі опариші завелися на сонці. Нам там показали дві зливні ями. Сказали, що там живуть бактерії, котрі все переробляють. А з рештою питань порадили звертатися до людей, котрі приймали цех з переробки м'яса в експлуатацію", - розказує Ірина Коцюба.

Еколог стверджує, що на підприємстві немає очисних споруд. Активісти звернулися до депутатів із фракції "Сопомоміч", аби вплинули на колегу. Також написали звернення до Екологічної інспекції в Житомирській області.

"Ми отримали звернення та обстежили територію і саму річку Тетерів. Встановили, що жодних викидів у річку з території підприємства не проводили, риби мертвої також не виявлено. Ми встановили, що ТОВ "Екомясо" видаляє відходи - кров, канигу та ін. - на власні прилеглі території. Біля ділянок чути різкий неприємний запах. За інформацією директора ТОВ "Екомясо", відходи від забою тварин передають підприємствам "Нововасилівське" та "Тетерів" упродовж двох років", - надали офіційну відповідь в Державній екологічній інспекції Житомирської області.