Найближчим часом на посаду прокурора Одеської області буде призначений екс-генпрокурор Грузії Зураб Адеішвілі. Його вважають родоначальником реформи прокуратури в Грузії.

"Новопризначений голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі визначився з тими людьми, які разом з ним боротимуться з корупцією в регіоні. Найближчим часом на посаду прокурора Одеської області буде призначений екс-генпрокурор Грузії Зураб Адеішвілі. Начальником Головного управління МВС в Одеській області замість Івана Катеринчука призначать нинішнього заступника міністра МВС Олексія Руденка", - повідомили власні джерела Преступності.нет у Адміністрації президента.

Зураб Адеішвілі працював міністром юстиції та Генеральним прокурором з 2004 по 2008 роки. Після програшу партії Саакашвілі на парламентських виборах 2012 року був оголошений в розшук в Грузії. В 2013 році він отримав статус біженця в Угорщині, проте останній рік перебував переважно в Україні.

У листопаді минулого року Петро Порошенко запропонував Адеішвілі на посаду заступника міністра внутрішніх справ, проте призначення тоді так і не відбулося.