Державне підприємство "Антонов" розробило проект патрульного літака нового покоління. Базою для нього стане пасажирський літак Ан-148. Проект планують реалізувати спільно з польськими підприємствами.

Про це повідомляє прес-служба "Антонова".

Заступник генерального конструктора підприємства Олег Богданов представив його в ході польсько−українського форуму "Вестернізація літаків Ан", який відбувався у польському місті Бидгощ.

Там презентували проект патрульного літака нового покоління, а також представили доповідь "Пропозиції щодо співробітництва між ДП "Антонов" і польськими компаніями у вестернізації літаків сімейства Ан−148, Ан−158 і Ан−178".

Читайте також: Араби випускатимуть українські Ани

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Представники "Антонова" зазначають, що для реалізації проекту планують створити польсько−український консорціум. Головною його метою буде представити новий патрульний літак міністерствам оборони України і Польщі.

Нагадаємо, Ан-148 – регіональний близькомагістральний літак. Дальність його польоту 3,5 тис. км, а крейсерська швидкість – 800-870 км/год. Його особливістю є високе розташування двигунів, що дозволяє здійснювати зльоти і посадки навіть на аеродромах з низькою якістю покриття.

Сучасне бортове обладнання дає змогу посадити в складних метеорологічних і нічних умовах.