Сьогодні долар продають у банках за 21,8 гривень, а купують - за 20,5 гривень. На міжбанку американську валюту продають за 21,07 гривень, а купують за 21 гривню. Відносно минулого тижня курс змінився на 3-5 копійок.

"Це найменші коливання за останні два тижні. Зазвичай після вихідних валюта дорожчає, бо збільшується ділова активність людей, - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик компанії AFS.

Матеріал за темою Долар подорожчав на гривню

На його думку, у липні буде незначне послаблення гривні й подорожчання долара на 40-50 копійок.

"Цьому сприяє висловлення президента про пришвидшення індексації соцвиплат, а також загострення сутичок із росіянами на Донбасі. Як тільки влада на тлі економічного занепаду обіцяє якісь соцвиплати, значить буде друкувати еміссійні гроші. Таке було під час індексації зарплат при Ющенку та Януковичу. Після соцвиплат і відшкодувань коштів вкладникам "Ощадбанку СРСР" починався новий виток інфляції. Власники великого бізнесу розуміють цю тенденцію, тому після таких заяв інтенсивніше скуповують валюту", - каже експерт.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Матеріал за темою "Вартість долара залежатиме від військових дій на Сході" - експерт

Через новий обстріл Донецька збільшилися витрати на переселенців з бюджету. Багато з них продають гривні і купують валюту.

"Звісно, основна частина вже це зробила. Але військове напруження зазвичай стимулює попит на валюту", - каже Володимир Марченко.

Нагадаємо, минулого тижня доларі продавали за 21,5 гривень, а купували — за 20,5 гривень.