Бойовики знову атакують сили антитерористичної операції в Мар'їнці Донецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє куратор батальйону "Київ-1" Євген Дейдей.

"Працюють танки й міномети за прямим наведенням. Йде ближній бій. Вистоїмо! Зобов'язані вистояти!!! Слава Україні!", - написав він.

Нагадаємо, напередодні в районі Мар'їнки близько 10 годин тривали запеклі бої. За словами медиків, поранено близько 30 бійців ВСУ. Також повідомлялося про поранення 4 мирних жителів і про загибель одного з них.

За даними Генштабу, в напрямку Мар'їнки ворог кинув у бій проти українських військ більше десяти танків і до тисячі чоловік живої сили. Наступ підтримували самохідні гармати 2С1 "Гвоздика". На інших напрямках наступ на наші позиції також підтримувався вогнем з гармат і важких мінометів, які, до речі, згідно з Мінськими домовленостями повинні бути відведеними на 25 і більше кілометрів від лінії зіткнення.

Також стало відомо, що українська сторона змушена була використовувати важку артилерію для адекватної відповіді противнику. Читайте також: Україна ініціює засідання Радбезу ООН через події у Мар'їнці

Зазначимо, що заступник командира ДУК Валентин Манько на своїй сторінці в Facebook написав, що, згідно з розвідданими, бойовики зібрали багато озброєння біля Батурина, Мар'їнки, Пісок і Первомайського. І якщо бойовикам вдасться прорвати оборону, то в районі Піски – Карлівка - Авдіївка сформується новий котел.