На річці Коник в Голосіївському районі м. Києва почала вспливати мертва риба.

Про це повідомляє ГО "Варта Корчуватого" на своїй сторінці у Facebook, публікуючи відповідні фото.

"Не дочекавшись офіційних результатів лабораторних досліджень можемо стверджувати: має місце викид шкідливої хімічної речовини одним з підприємств що знаходяться на теріторії Будіндустрії", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Київські комунальники вкрали 114 мільйонів гривень за рік

Активісти організації обурились тому, що влада Києва не звернула увагу на екологічну проблему.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Висловлюємо недовіру керівництву міста у зв'язку з бездіяльністю та ігноруванню у вирішенні данної екологічної катастрофи", - підсумовує громадська організація.

Нагадаємо, навесні 2011 року у Голосіївському районі вже стикались із подібною ситуацією. Тоді у ставках Горіховатського каскаду масово загинула риба.

Місцеві мешканці під час прогулянки парком імені Рильського виявили на поверхні одного з озер піну невідомого походження. Зі їхніх слів, піна була також на деревах довкола водойми. А за кілька днів уздовж берега вже лежали сотні мертвих риб.

У тому місці, де вода, яка поступає в озера, витікає з колектора, виявили яму близько п'яти метрів у діаметрі, наповнену сіро-зеленою рідиною.